Week 6

 

4 juli 2021

De weken vliegen voor ons voorbij. Voor jullie zullen de weken juist heel traag voorbijgaan vermoed ik. Maar er is weer een hoop veranderd. De pups eten nu gewelde brokjes. Ieder uit een eigen bakje. Maar de ene pup eet wat sneller dan de ander. Dus als een politieagent moeten wij zorgen dat ze nadat hun eigen bakje leeg is niet over de tussenschotjes klauteren om bij de buurvrouw of buurman te gaan schranzen.
Verder wordt het komende week erg druk. Naast het puppybezoek krijgen de pups dinsdagavond hun eerste ‘examen’ in de vorm van een puppytest. Naar aanleiding hiervan worden de pups woensdag definitief toegewezen. Dan komt woensdagmiddag de chipper en donderdagmiddag gaan we met de pups naar de dierenarts. De pups krijgen dan hun eerste enting. Met 9 weken krijgen ze ook weer een enting zoals je kunt zien in onderstaand schema.

En als jullie van plan zijn om de pup mee te nemen op vakantie naar het buitenland moeten de honden de zgn. rabiësinjectie gehad hebben. Vanaf deze datum moet je er nog 3 weken bij optellen voordat je kunt vertrekken. De rabiës vaccinatie mag pas gegeven worden vanaf dat de pup 12 weken oud is. In combinatie met de ‘21 dagen regel’mag een pup dus pas vanaf 15 weken mee op vakantie naar het buitenland.

En in de komende week moeten ze ook nog naar de ‘pedicure’. Nu slijten hun nageltjes wel meer nu ze op de stenen in de buitenkennel lopen/rennen/remmen. Maar toch! Vooral de nagels van de zwarte hondjes zijn moeilijk te knippen. Als je er tegenop ziet kun je ook aan de dierenarts vragen of hij/zij dit wil doen hoor.

Stamboomnamen

Wij maken graag de stamboomnamen bekend. Deze namen hebben wij bij de geboorteaangifte door moeten geven aan de Raad van Beheer. Omdat dit het vierde nestje is, beginnen alle voornamen met een D. Voor alle duidelijkheid; dit zijn alleen stamboomnamen.  Als jullie een andere roepnaam hebben, dan is dat uiteraard prima. Onze reu uit het A-nest heet officieel “Axel van Attelaken”, maar wij noemen hem gewoon Mats..

7 juli 2021

Nu, alle pups hebben hun examen met goed gevolg afgelegd. De ene pup gedraagt zich afwachtend, een andere pup is heel ondernemend. Kortom: ze hebben dezelfde vader en moeder maar ze verschillen onderling toch echt wel qua gedrag.
Ze hebben allerlei proeven moeten ‘ondergaan’. Zo werd er gekeken naar een eventuele schrikreactie als er een paraplu uitgeklapt werd. Ook werden ze op hun rug gelegd om te kijken of een pup ‘onderdanig’ kan zijn of onmiddellijk in verzet komt. Ook was het interessant om te zien of de pup een klein stukje wild (in de vorm van een duifje) voor zichzelf wilde houden of het wel wilde brengen. Zo waren er maar liefst 9 onderdelen!
Op grond van deze resultaten en op basis van onze observaties hebben we de pups aan de diverse baasjes toegewezen. Hierbij hebben we ook rekening gehouden met de thuissituatie. Sommige baasjes hebben heel veel tijd voor de pup, andere baasjes werken nog veel en/of onregelmatig.
Onze pups krijgen allemaal een warm onthaal en een veilig en warm nest. Maar zoals we al vaak verteld hebben: deze fieldtrial Labradors zijn echte werkhonden. Het eerste jaar mogen de pups fysiek niet overbelast worden omdat ze dan het risico lopen om gewrichtsproblemen te krijgen maar als je hun beweging rustig aan opbouwt kun je na een jaar heerlijk met ze wandelen en trainen en heb je er binnen geen hond aan.
Voor wat voor training je uiteindelijk zult kiezen bepalen jullie natuurlijk zelf. Na de puppytraining kun je kiezen voor bijvoorbeeld een jachttraining of speurhondentraining. Maar misschien gaat er een hond behendigheidstraining doen. Er is zoveel aanbod wat trainingen betreft. Maar jullie hebben gekozen voor een echte WERKhond. We zijn nu al heel blij omdat er sowieso al 3 hondjes in de jachtsport terecht zullen komen.
En waarschijnlijk volgen er nog meer pups.
Iedereen is verder heel tevreden over de keuze die wij gemaakt hebben voor hun pup!
Vanmiddag komt tussen 14.00 uur en 17.00 uur de chipper. De pups merken er amper iets van. Nu kunnen we als de chipper komt ook de ‘nieuwe’ naam doorgeven want die zijn inmiddels ook bekend. Op de foto’s staan deze namen en zonder tegenbericht blijft dit zo.
Morgenmiddag moeten de pups naar de dierenarts. De dierenarts luistert o.a. naar hun hartje en longen en doet een lichamelijk onderzoek. Ze krijgen dan ook hun dierenpaspoort. Hierin komen o.a. alle inentingen te staan. Ook de chip wordt ‘uitgelezen’ en in het paspoort wordt vermeld waar de chip zich bevindt. Deze kan zich soms overigens wel eens verplaatsen. De chip is dan ‘aan de wandel´ gegaan. Maar met een chiplezer is de chip altijd te traceren.
Ook de data waarop de pups naar hun nieuwe baasjes gaan zijn bekend. Twee pups Wanda en Luna blijven gezellig tot 22 juli. Dat is wel fijn want nu blijven ze samen wat langer bij ons wonen. De baasjes van Wanda vonden het anders ook sneu dat Luna alleen achter moest blijven.

 

Informatie over het voer dat
onze pups momenteel krijgen:

(Na een jaar gaan we over op Acana Grasslands)

hieronder het webadres waar wij de brokken bestellen
https://www.petfooddiscount.nl/producten/search_field/acana%20puppy

Acana Heritage Puppy & Junior Hondenvoer

Acana Heritage Puppy & Junior Hondenvoer is een volledige en biologische voeding die speciaal is samengesteld voor puppy’s en jonge honden van alle rassen. De voeding is geheel vrij van plantaardige eiwitten en bevat 70% vlees, namelijk kip, kalkoen en vis. Verder is de voeding aangevuld met diverse groenten. Het voer bevat hiermee tot wel twee keer meer vlees dan de meeste hondenvoeding. Eén derde van al het vlees is vers, zodat de essentiële voedingsstoffen in hun meest natuurlijke en voedende vorm geleverd kunnen worden. Het overige deel van de dierlijke ingrediënten is gedroogd, waardoor het als een bron van dierlijke eiwitten kan functioneren.

De samenstelling van Acana Heritage Puppy & Junior Hondenvoer is gebaseerd op de voeding die carnivoren zoals honden en wolven generaties terug ook al aten. Spiervlees levert eiwitten, de lever nieren en het hart zorgen voor de benodigde vitaminen en mineralen, en botten en kraakbeen leveren fosfor en calcium. Visolie levert essentiële vetzuren, zoals Omega 3. Deze stof zorgt voor een gezonde huid en vacht. Met deze voeding krijgt uw jonge hond alle voedingsstoffen die hij nodig heeft, en wordt de toevoeging van synthetische voedingsstoffen tot een minimum beperkt. De voeding bevat bovendien een beperkte hoeveelheid koolhydraten (<25%). Hierdoor is de voeding armer aan calorieën.
De houdbaarheid van Acana Heritage Puppy & Junior Hondenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik.

Ingrediënten Acana Heritage Puppy & Junior Hondenvoer
Verse gefileerde kip (16%)*, Gedroogd kippenvlees (13%), Gedroogd kalkoenvlees (13%), Rode linzen, Hele groene erwten, Vers kippen orgaanvlees (lever, hart en nier)(6%)*, Kippenvet (6%), Verse hele eieren (4%)*, Verse gefileerde platvis (4%)*, Gedroogde haring (3%), Haring olie (3%), Zongedroogde alfalfa, Groene linzen, Veldbonen, Hele gele erwten, Erwtenvezels, Vers kippenkraakbeen (2%)*, Gedroogd bruin zeewier, Verse hele pompoen*, Verse hele muskaat pompoen*, Verse hele pastinaak*, Verse boerenkool*, Verse spinazie*, Verse mosterdplant blad*, Verse raapstelen*, Verse hele wortelen*, Verse Red Delicious appels*, Verse Barlett peren*, Gevriesdroogde kippenlever, Gevriesdroogde kalkoenlever, Verse hele veenbessen*, Verse hele blauwe bessen*, Cichoreiwortel, Kurkuma, Mariadistel, Kliswortel, Lavendel, Heemstwortel, Rozenbottels.
*= Ingrediënten VERS aan de bereiding toegevoegd.

Analytische bestanddelen:
Eiwit (33%), Vet(20%),Vocht (<10%), Ruwe as (7,0%), Ruwe celstof (5,0%), Calcium (1,5%), Fosfor (1,1%), Omega 6 (2,7%), Omega 3 (1,1%), DHA (0,3%), EPA (0,3%), Glucosamine(1400 mg/kg), Chondroitin (900 mg/kg).

Toegevoegde voedingsmiddelen:
Zink (100 mg/kg), Enterococcus faecium NCIMB10415 (600×10^6 CFU/kg).

Voedingsadvies
Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens twee maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. Bewaar het voer op een droge plek en sluit het goed af.

Darf kvv

Een goed alternatief vinden wij Darf KVV. Mats krijgt al jaren kant en klaar vers vlees en doet het hier erg goed op.

Op deze website vind je meer informatie; https://darf.nl/shop/