Week 5

27 juni 2021

Nu, de pups hebben al bezoek gehad hoor. De eerste toekomstige baasjes zijn donderdag en vrijdag komen kijken en vandaag hebben we ook nog een paar afspraken staan. Sommigen konden zien hoe ze, zodra ze wakker werden, zelf naar het toilethoekje liepen om hun behoefte te doen. Er zijn natuurlijk nog pups die we een handje moeten helpen. Maar onze uitdaging is steeds om de pups zindelijk af te leveren!! Bij de nestjes van Tess is dat steeds gelukt, dus we zijn benieuwd of dit ons bij het nestje van Britt ook weer gaat lukken.
‘s Avonds en ‘s nachts liggen de pups binnen. Ze zoeken elkaar op maar wat ik niet snap is dat ze kunnen kiezen uit 4 heerlijke slaapplaatsen ( 1 grote bench, 2 kleinere benches en een heerlijk vetkleed) en dan gaan ze op het Novilon liggen. Lekker dicht tegen elkaar aan. Soms worden de pups wakker van elkaar omdat er een pup heel heftig ligt te dromen (shaken) en dan gaan ze eventjes ‘verliggen’ om vervolgens weer door te slapen. De zwarte pups zie je trouwens amper liggen op het zwarte Novilon. Haha!
We hebben ze gisteren weer een antiwormenkuurtje gegeven. Dit is een pasta die we in het keeltje van de pup spuiten. Dit herhalen wij in week 6 nog een keer. Ook Britt heeft een behandeling gehad. Volwassen honden krijgen een tabletje in een blokje kaas of in een worstje toegediend.
Vanmorgen hebben we de pups weer gewogen. Het is niet te geloven maar op 2 hondjes na wegen ze al meer dan 3 kilo.
In het buitenverblijf laten we ze steeds nieuwe speeltjes ontdekken. Dit hoeven niet persé knuffels te zijn hoor. We geven ook plastic flessen. Hier kunnen ze ook heel leuk mee spelen. Gisteren begon het aan het einde van de middag te onweren. Nou, de pups knipperden nog niet met hun ogen en sliepen er dwars doorheen. We wennen ze ook aan harde geluiden omdat ze, als ze groot zijn en bijvoorbeeld mee op jacht gaan of aan een wedstrijd deelnemen, niet schrikken van een schot.
Op het filmpje is te zien hoe het zwarte teefje wakker wordt en de rest probeert wakker te maken. Ze vraagt aandacht door in een pootje van een slapende pup te bijten maar helaas voor het zwarte teefje hebben haar broertjes en zusjes nog geen zin om wakker te worden. Uiteindelijk ‘herschikken’ ze zich en slapen ze weer verder. Sommige pups zoeken op de rug van een pup een lekker hoofdkussentje. Ze herschikken zich en slapen weer verder.
Komende week gaan ze weer naar de pedicure. Hun scherpe nageltjes worden dan weer geknipt. Dat is een beetje lastig maar wel heel belangrijk! Als de honden buiten op trottoirtegels of asfalt lopen ‘slijten’ hun nagels sowieso maar je moet het wel bijhouden. Als je het moeilijk vindt kun je ook de dierenarts vragen de nageltjes te knippen hoor.
Na een tijdje worden er 2 blonde pups wakker. Ze gaan met elkaar stoeien. Soms bijten ze elkaar in de poten of oren. Wij grijpen niet altijd onmiddellijk in omdat ze moeten leren om letterlijk en figuurlijk van zich af te bijten! Maar ze mogen elkaar geen pijn doen. Als een pup te ver gaat reageert de ander door weg te lopen, te piepen of te grommen. Dit zijn duidelijk signalen en veelal stoppen ze er dan mee.
Twan moet binnenkort het deurtje weer hoger zetten. Britt kan er nu nog overheen springen maar de pups klauteren er bijna uit. We moeten toch zien te voorkomen dat we ‘s morgens beneden komen en dat de pups ons tegemoet wandelen.

30 juni 2021

De pups hebben belangrijk bezoek gehad! Hun nieuwe baasjes kwamen de pups bewonderen. Vanzelfsprekend werden de fotogenieke hondjes tig keer gefotografeerd en gefilmd.
Ook waren ze al geïnteresseerd in de veterschoenen van hun bezoekers. Ze lieten ook zien dat ze ijverig werken aan het zindelijk worden. Sommigen lopen uit zichzelf naar hun toilethoekje. Andere pups moeten nog een handje geholpen worden.
Wanneer ze wakker worden zetten wij consequent de pups, die nog niet zelf naar de kranten lopen, op de krant. Zodra ze hun behoefte doen belonen wij ze met onze stem!
Nu zitten wij wel vaak bij de pups maar natuurlijk niet 24/7.
Op de kranten zetten doen we dus steevast als ze wakker gemaakt worden voor hun maaltijd.
Hun eten is inmiddels overigens ook weer wel veranderd. Sinds gisteren krijgen ze vier keer per dag ieder hun eigen bakje. Dan krijgen ze in ieder geval allemaal precies evenveel. De brokjes worden niet meer gepureerd alleen nog wat geweld in water.
Ook hebben we vanaf het weekend de pups laten wennen aan een drinkbakje in de buiten- en binnenkennel. Sommige pups likten er heel voorzichtig aan maar er heeft ook al een pup met de voorpootjes in gestaan. Field Trial Labradors zijn natuurlijk ‘zwem’ honden met zwemvliezen tussen de poten maar in zo’n drinkbak zwemmen valt niet mee.

Ondertussen zijn we Britt aan het afspenen. Dit betekent dat ze niet meer na elke brokjesmaaltijd een ‘toetje’ mag geven.
Hoe ouder ze worden hoe beter je de verschillende karaktertjes kunt ontdekken. Er is echt veel verschil tussen de diverse pups.
Uiteindelijk zal de puppytest de doorslag geven voor wat betreft het definitief toewijzen van de teefjes aan een nieuw baasje. De baasjes van de reutjes zijn wel bekend. Het zwarte reutje heet Denzo en gaat naar Bo en Calvin. Het blonde reutje heet Wolf en gaat naar Joanneke en Caspar.
Ook kregen de pups van hun nieuwe baasjes speeltjes of dekentjes zodat de nestgeur er in/aan kan gaan zitten. Dit is dan in het begin voor de pup fijn als deze in de bench een herkenbaar luchtje aantreft.
Want dat ze de eerste maanden in een bench moeten kunnen verblijven is echt wel fijn. Even je handen vrij hebben om iets te kunnen doen zonder dat de pup aan de houten tafelpoten gaat knagen of een rondslingerende schoen gaat opeten.
In de binnenkennel hebben wij op verschillende plaatsen maar liefst 3 benches staan. Een kleine kunststof bench met een dichte achterkant en twee open benches. Maandagmorgen lagen er 3 pups in de kunststof bench maar het komt ook voor dat ze alle 6 boven op elkaar liggen te slapen op het Novilon.
Zoek in ieder geval een tochtvrije plaats voor de bench en plaats de bench steeds verder. Dus de eerste nachten kun je de pup in de bench naast je bed zetten. Als dit goed gaat en de pup piept alleen ‘s morgensvroeg omdat hij of zij zijn/haar behoefte moet doen kun je de bench bijvoorbeeld buiten de slaapkamer (op de overloop) zetten. En zo verplaats je de bench steeds verder naar de definitieve plek.