Week 4

20 juni 2021

De pups zijn weer gewogen. Tsjonge jonge. Wat zijn het toch een dikkerdjes. Ze tikken (op eéńtje na) allemaal de 2 kg aan. Ze krijgen nu 2 keer per dag puppymelk en vanaf morgen 3 keer.
Er zitten ook al een aantal gewelde brokjes door. Die zijn natuurlijk nog wel met de staafmixer gepureerd. Grappig ook om te zien dat er twee eten met hun staartje rechtop in de lucht en de andere pups met hun staartje naar beneden. Britt staat altijd als een gek te kwispelen tijdens het eten van haar brokjes maar Tess en Mats bewegen hun staart niet.
Na de puppypap krijgen ze nog een lekker ‘toetje’ van Britt. Maar ze hebben dan natuurlijk niet meer zo’n honger en we gaan sowieso de borstvoeding rustig afbouwen. Dat zal Britt niet erg vinden! Bij de pups komen namelijk hun eerste tandjes al door.
De pups ontdekken en spelen niet alleen met elkaar zoals op het filmpje te zien is maar ze spelen ook al leuk met de knuffels! De knuffels worden ook gebruikt als hoofdkussentje. De pup met het blauwe bandje is al 2 dagen achtereen ‘in love’ met de pinguïn en ligt heerlijk te slapen. Ook klauteren ze graag op de vlonder. Deze ligt er eigenlijk om Britt goed in de werpkist te laten springen maar wordt ook als klautereiland gebruikt. Gisteravond leek er overigens wel een ijsbeertje op een ijsschots (vlonder)te zitten. Het was al een beetje schemerig maar het was zo grappig om te zien. Maar op enig moment worden ze weer moe van alle indrukken en van het spelen en klauteren en kakken ze in. Dit is het moment dat we ze in de werpkist, die ondertussen gedesinfecteerd en verschoond is, terugzetten. De drie R’s (Rust, Reinheid en Regelmaat) houden we er in. Daar varen ze wel bij!

23 juni 2021

Twan heeft maandag de werpkist afgebroken en benches geplaatst. Vanzelfsprekend blijven de benches ‘s nachts open want we stimuleren de pups overdag om hun behoeften op de krant te doen. Hopelijk doen ze dit dan ‘s nachts ook.
Tijdens de filmpjes is op de achtergrond vaak de radio te horen. We willen de pups laten wennen aan allerlei geluiden in huis. Ook huishoudelijke geluiden als de stofzuiger of het in- en uitruimen van de vaatwasser klinkt voor de pups straks bekend in de oren.
Gisteren zijn de pups voor het eerst naar hun verwarmde ‘buitenverblijf’ verplaatst.
Dat was even heel spannend. Weer nieuwe speeltjes, nieuwe luchtjes en nieuwe benches! Ook is er een apart toilethoekje met kranten gecreëerd. Zodra ze een plas op de kranten doen belonen wij ze positief. Maar uiteindelijk vielen ze, moe van alle opgedane nieuwe indrukken, boven op elkaar in het midden van het buitenverblijf en op de stenen, in slaap. Terwijl boven de benches dus een warmtelamp brandt. Nu houden ze elkaar natuurlijk ook warm en een scherm houdt ze uit de wind maar het was gistermiddag met 16 graden niet echt heet.
Verder gaan de broertjes en zusjes steeds meer stoeien. Ze vinden het heel leuk om in elkaars poten of oren te bijten. De nageltjes knippen wij kort maar met hun scherpe tandjes kunnen ze elkaar best flink pijn doen. Je ziet ook dat ze met hun tandjes ‘knagen’ aan de tralies. Ze hebben net als kleine kinderen er last van als er een tandje doorkomt.
Alle pups zijn weer flink gegroeid. Ongelooflijk! Voor Britt is het zogen heel erg intensief. Hoewel ze heel veel extra eten krijgt blijft ze broodmager. Je kunt gewoon haar ribben zien. De moeder van Britt is 16 juni bevallen van maar liefst 10 pups. Arme ‘oma’. Zij moet dus nog 4 pups extra voeden.
De pups krijgen steeds vaker puppymelk met gewelde/gepureerde brokjes. Ze vinden het heerlijk en regelmatig vinden we de hond in de pot. Er is er altijd wel ééntje die lekker met zijn of haar kontje midden in de schaal gaat zitten. We moeten Britt afspenen en de pups gaan steeds meer uit de schaal eten. Over een paar dagen wordt de schaal vervangen door 6 bakjes en krijgen de pups steeds minder vaak een ‘toetje’ van mama Britt.
We zijn heel benieuwd wanneer de ‘chipper’ langskomt. Dat kun je nooit van tevoren zeggen. Het zou fijn zijn als onze pups gechipt zijn voordat we met ze naar de dierenarts gaan. Dan kan de code namelijk gelijk in hun paspoort ‘gestickerd’ worden.
Morgen zijn ze alweer 4 weken oud/jong. De tijd vliegt.