Week 4

20 juni 2021

De pups zijn weer gewogen. Tsjonge jonge. Wat zijn het toch een dikkerdjes. Ze tikken (op eéńtje na) allemaal de 2 kg aan. Ze krijgen nu 2 keer per dag puppymelk en vanaf morgen 3 keer.
Er zitten ook al een aantal gewelde brokjes door. Die zijn natuurlijk nog wel met de staafmixer gepureerd. Grappig ook om te zien dat er twee eten met hun staartje rechtop in de lucht en de andere pups met hun staartje naar beneden. Britt staat altijd als een gek te kwispelen tijdens het eten van haar brokjes maar Tess en Mats bewegen hun staart niet.
Na de puppypap krijgen ze nog een lekker ‘toetje’ van Britt. Maar ze hebben dan natuurlijk niet meer zo’n honger en we gaan sowieso de borstvoeding rustig afbouwen. Dat zal Britt niet erg vinden! Bij de pups komen namelijk hun eerste tandjes al door.
De pups ontdekken en spelen niet alleen met elkaar zoals op het filmpje te zien is maar ze spelen ook al leuk met de knuffels! De knuffels worden ook gebruikt als hoofdkussentje. De pup met het blauwe bandje is al 2 dagen achtereen ‘in love’ met de pinguïn en ligt heerlijk te slapen. Ook klauteren ze graag op de vlonder. Deze ligt er eigenlijk om Britt goed in de werpkist te laten springen maar wordt ook als klautereiland gebruikt. Gisteravond leek er overigens wel een ijsbeertje op een ijsschots (vlonder)te zitten. Het was al een beetje schemerig maar het was zo grappig om te zien. Maar op enig moment worden ze weer moe van alle indrukken en van het spelen en klauteren en kakken ze in. Dit is het moment dat we ze in de werpkist, die ondertussen gedesinfecteerd en verschoond is, terugzetten. De drie R’s (Rust, Reinheid en Regelmaat) houden we er in. Daar varen ze wel bij!