Week 2

6 juni 2021

Het is ongelooflijk hoe snel de pups zich ontwikkelen. Vanmorgen ‘raceten’er al een paar door de werpkist. Ze lopen even op 4 poten, dan wankelen ze wat en vallen vervolgens om. Het is letterlijk: leren lopen met vallen en opstaan! Eén zwarte durfal kroop over de rug van Britt op de plank. Een moment later lag de pup als een ‘bontje’ rond de nek van Britt. En die lieve Britt vindt alles goed! Maar voor ons een teken dat Twan de planken gaat verwijderen. Toevallig had Twan dit gisteren nog tegen mij gezegd. De planken zijn in eerste instantie bedoeld om te voorkomen dat Britt haar pups dood drukt. Daar moet je niet aan denken. Maar nu zijn de pups groot en sterk genoeg en laten ze zich wel horen als Britt per ongeluk op een pup zou gaan liggen.
Verder groeien ze dus ontzettend hard! Ze hebben sinds dat ze geboren zijn hun geboortegewicht meer dan verdubbeld. En dat in 10 dagen tijd! Sommige pups groeien overigens verhoudingswijs wel harder. Maar zolang ze groeien zijn wij tevreden.
Britt krijgt extra eten. Ze krijgt extra maaltijden die bestaan uit brokjes en aangevuld zijn met doperwtjes en een gekookt eitje zodat ze extra eiwitten binnen krijgt.

9 juni 2020

Hoera! De eerste pups beginnen hun piepkleine oogjes open te doen. Op de foto hieronder is het misschien moeilijk te zien, maar af en toe gaan ze open.
Als het goed is doen hun oortjes het dan ook! Alleen kunnen we dat nu nog niet echt testen. Dat komt later.
Britt is een relaxte moeder met heel relaxte pups. Als de pups gedronken hebben en ‘ontlast’ zijn komt Britt in haar mand liggen. Af en toe loopt ze wel naar haar kinderen. Ze stapt dan niet in de werpkist maar gaat langs de zijkant van de werpkist ‘ruiken’ of er misschien een hondje ontlast moet worden. Zo leuk om te zien. Ook lijkt het of ze haar pups telt of misschien denkt ze wel: ik heb zojuist vast een drama-queen of drama-king gehoord. Soms gaat ze er namelijk ook naar toe als er een pup in een droom piept of ‘blaft’.
Maar de pups liggen dan alleen maar rustig uit te buiken. Het zal trouwens niet lang meer duren voordat de pups lopen. Ze kruipen steeds sneller door de kist. Ze steunen op hun voorpootjes en trekken de achterpootjes erbij. Alhoewel een enkel pupje al min of meer struikelend aan het ‘lopen’ is.

Morgen worden de pups voor de eerste keer ontwormd. Hieronder zie je het ontwormingsschema. De pups krijgen pasta via een spuitje en Britt wordt ook telkens samen met de kleintjes ontwormd.