Week 1

28 mei 2021

Wij waren heel blij dat Britt de bevalling zo goed gedaan had. Ze begon woensdagavond om 22.45 uur en precies drie uur later was ze bevallen van maar liefst 7 pups.
Helaas hebben wij gisteravond in overleg met de dienstdoende dierenarts moeten besluiten om een zwart reutje te laten inslapen. Hij bleek niet levensvatbaar te zijn. Hij kon niet drinken.
Heel verdrietig en nog niet eerder meegemaakt. Volgens de dierenarts is het waarschijnlijk al in de embryonale fase misgegaan.

Ook verschrikkelijk om een baasje te moeten teleurstellen.
We hebben dit wel moeten verwerken.

Gelukkig drinken de overige 6 pups goed en is Britt heel relaxed.
In de grafiek kun je zien dat de pups goed aangekomen zijn. Klik op de grafiek om te vergroten.
In de komende 2 weken wegen wij de schatjes elke dag. Vanaf week 3 wordt dat 2 keer per week.

30 mei 2021

Britt zorgt heel goed voor haar pups. Ze heeft meer dan voldoende melk (slagroom) want de pups groeien als kool. We wegen ze elke ochtend en Twan zet de resultaten in een overzichtelijke grafiek.
Ook Tess en Mats hebben goed gereageerd op de gezinsuitbreiding. We laten Tess en Mats niet alleen bij de pups in de woonkamer want je weet maar nooit natuurlijk.

Ik maak de werpkist elke dag schoon met Dettol en het vetkleed wordt elke dag gewassen. Gelukkig heb ik meerdere vetkleden en een wasmachine en droger in de berging, uitsluitend voor de ‘hondenwas’.
Verder ruimt Britt de ontlasting van de pups op. Het is mooi om te zien hoe ze de pups besnuffelt en blijkbaar ruikt dat een pup ‘ontlast’ moet worden. Ze likt dan intensief over de buikjes van de pups en masseert zo de darmpjes. Zodra de pups overgaan van borstvoeding naar puppybrokjes stopt de moeder met het opruimen van de ontlasting en moeten wij het overnemen. We hoeven gelukkig niet te likken of te masseren. Haha!

Twee keer per week komt er een update over het nest; woensdag en zondag

Grafiek ingevuld tot 30 mei. De grafiek van vandaag volgt nog…..

 

2 juni 2021

Hoera, de pups zijn morgen alweer een week oud (jong). Als de pups liggen uit te buiken komt Britt gezellig bij mij liggen en pakt haar momentje. Ze speelt met haar favoriete bot. Een chew-it. Deze botten zijn niet goedkoop maar onze honden doen er maanden mee. De botten zijn geurloos en ontzettend goed voor hun gebit. Hun gebit wordt zo heel goed gereinigd.
Maar voorlopig mogen de pups deze botten nog niet. Eerst moeten ze nog tandjes krijgen, dan moeten ze hun tanden wisselen om daarna pas hun definitieve gebit te krijgen.

Vanaf zondag 27 juni a.s. kunnen we jullie verwelkomen en kunnen jullie komen knuffelen met de pups. Hiervoor spreken we wel t.z.t. nog een tijd af zodat het voor de pups niet te druk wordt.
Dus een aantal mensen zullen we ‘s morgens uitnodigen en een aantal ‘s middags.
We vragen ook altijd om een knuffel of een doekje mee te brengen voor het nest zodat hieraan de nestgeur kan hechten. Dat is dan iets ‘vertrouwds’ om in de bench te leggen bij jullie pup.

Gisteren kregen we van een toekomstig baasje de vraag wanneer de pups naar hun nieuwe adres mogen vertrekken. Het is wel met enig voorbehoud omdat we nu nog niet weten wanneer de pups gechipt worden maar als ze op tijd gechipt worden mogen ze op 15-16-17-18 juli bij voorkeur ‘s morgens opgehaald worden. Dan hebben ze na een soms lange autorit nog de middag en de avond om te wennen aan hun nieuwe baasje, hun nieuwe omgeving en alle nieuwe geuren. Ze doen op zo’n dag heel veel indrukken op dus ze zijn daarna heel erg vermoeid. Hiermee moet je ook echt rekening houden.