Algemeen

Onze pups worden in de huiskamer geboren. Vanaf het moment dat ze kunnen zien en horen maken ze al snel kennis met alledaagse geluiden, zoals dat van een stofzuiger, de tv, radio e.d., maar ook maken ze kennis met ons en onze honden. Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DAbezoek.png
Daarnaast krijgen de pups via geluidsopnames te maken met geluiden zoals vuurwerk, verkeer, katten, baby’s, sirenes, de deurbel e.d.

Iedere aanstaande pupeigenaar krijgt van ons een account om op de site te kunnen inloggen zodat ze foto’s, filmpjes kunnen zien en verslagen van het nestje kunnen lezen.
Pas na vier weken mogen de nieuwe baasjes voor het eerst naar de pups komen kijken.

We starten ook al met het zindelijk maken van de hondjes. We zijn altijd blij als de pups zo goed als zindelijk na 7 weken mee naar hun nieuwe warme nestje gaan.

We leggen een solide basis voordat de pups het nest verlaten.
Deze basis is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van de hond.

Als de pups zeven weken zijn krijgen de pups een gedragstest. Tijdens deze test krijgen de pups onder andere te maken met vaardigheden die ze nodig hebben tijdens de jacht(training), waarvoor onze honden uiteindelijk gefokt worden.
Pas na de test wordt definitief besloten welke pup het best bij het nieuwe baasje past.

We gaan op de leeftijd van ongeveer 6 weken met de pups naar de dierenarts voor een klinisch onderzoek en de eerste puppyvaccinatie. De pups krijgen dan ook hun Europees dierenpaspoort.
Tijdens het dierenartsbezoek worden de pups gecontroleerd op huid en vacht, oren, ogen, gebit, het hart en geslacht.

Verder verlaten de pups pas het nest als ze gechipt zijn door een medewerker van de Raad van Beheer op kynologisch gebied en er een swab is afgenomen om het DNA profiel te definiëren. De Raad van beheer zorgt er tevens voor dat er een stamboom wordt opgestuurd.
De pups mogen vanaf de leeftijd van ongeveer 7 weken mee naar huis en zijn dan al 3 keer ontwormd.